Het is 11 december 2020 wanneer de grond volledig onder mijn voeten verdwijnt als de chirurg mij vertelt dat ik mijn oor speekselkliertumor moet laten verwijderen omdat deze te hard groeit. Alles in mij geeft weerstand. Ik heb hier geen tíjd voor. Ik kom volgend jaar zomer wel terug…. er valt een stilte. De chirurg legt rustig en kalm uit dat ik die tijd niet heb. De tumor groeit te hard. De tumor is nu nog goedaardig maar dit kan zomaar veranderen….Hij stelt voor binnen 6 weken te opereren. Er gaat van alles door me heen…..woorden stromen uit mijn mond, nee nee nee, dit kan niet, ik moet eerst Oma worden in januari. ik wil nog eerst werken, cursus en training geven….nee nee ik heb geen tijd! De rest van ‘t gesprek gaat langs me heen, ik ben verdoofd….. ik ben nog aan t herstellen van een zware operatie van 7 weken geleden. Verward en verdoofd loop ik naar mijn auto, even later bel ik mijn dochter…..ik kan alleen maar huilen hoe moet dit nu?

2 1/2 dag geef ik toe aan dit gevoel, huilen, verdriet, verward, onzeker.
Ik kijk in een grote mist ik kan niet zien waar ik naar toe ga of wil. Ik praat er met mijn kinderen en goede vrienden over en voel me gedragen…..het mag er allemaal zijn!
Ik kom er zo toch niet helemaal uit en besluit om mijn goede vriend Rutney een app te sturen met de vraag of hij me wil helpen.
Een week later rijd ik richting Rotterdam naar hem toe. We gaan aan de slag met die mist wolk. Rutney neemt me terug mee over mijn tijdlijn en ik ervaar weer opnieuw de verschrikkelijke moeilijke momenten uit mijn leven. Rutney laat me ervaren, middels de NLP technieken, dat ik al deze verschrikkelijke moeilijke moment ben uitgekomen, met een ongekende kracht die in mij aanwezig is. Dan voel ik voel de mist opklaren en voel de onzekerheid uit mijn lijf stromen. Ik voel de enorme kracht om te leven weer omhoog komen……
Samen bespreken we de 3 mogelijkheden die er na de operatie kunnen zijn. Op alles is mijn antwoord:

“WAT ER OOK GEBEURT, IK VIND EEN MANIER OM EEN PASSIEVOL LEVEN TE LEVEN”

Ik bedank mijn kinderen en lieve vrienden. Ik bedank in het bijzonder Rutney Sluis die mij weer op de juiste weg heeft gezet, de weg van LEVEN.