‘Body Remembers Trauma Therapy’ 

BRTT

BRTT is een methode om opgeslagen fysieke spanning, emoties, trauma’s, pijn en stress uit je lichaam te krijgen.
Met BRTT maak ik gebruik van bepaalde fysieke en ademhalings – oefeningen die zich richten op de Psoas en de Nurvus vagus waardoor spanning uit het lichaam los gelaten kan worden.

Wij vergeten gebeurtenissen, maar ons lichaam niet. Trauma zit namelijk opgeslagen in ons onderbewustzijn, in ons cel geheugen waardoor het nog steeds een zeer grote invloed kan hebben op ons dagelijks functioneren.
Vaak worden bepaalde gebeurtenissen opgeslagen in het onderbewustzijn waardoor we zelf soms niet eens meer weten waar de spanning vandaan komt.
Ook gevoelens van angst, boosheid, verdriet, agressie, onzekerheid, spanning, eenzaamheid, onveiligheid, maken je ziek.
Als spanning door onverwerkt trauma of stress geen uitweg vind dan slaan we deze op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia). We hebben dan fysiek niet ontladen. Dit kan weer leiden tot chronische spanning, depressie, gevoel van hulpeloosheid, hartkloppingen, paniekaanvallen, Burn-Out, zelfdestructie uitputting eet en slaap problemen. We hebben dan meestal ook een verkeerde ademhaling.

Met BRTT activeer je op een veilig manier het fysieke natuurlijke proces.  Door schudden en/of trillen wordt via de spieren spanning los gelaten en wordt het zenuwstelsel gekalmeerd. Dit is wat we van nature eigenlijk doen maar door omstandigheden zijn afgeleerd.

Deze BRTT methode kan individueel en in groepsverband.

Een individuele sessie duurt 2 uur en gaat op afspraak. Er kunnen meerdere sessies nodig zijn. Het start altijd met een intake sessie.

In groepsverband met max 10 personen duurt 3 uur. De datums vind je onder het kopje agenda.

Aanmelden BRTT & TRB