Familie-opstelling

Broers, zussen, neven, nichtjes, ooms, tantes, vader, moeders, opa, oma’s, grootouders, kleinkinderen allemaal Familie. Welke invloed hebben deze mensen in jou dagelijkse leven?

Familie opstelling is een praktische methode om onbewuste patronen, banden, blokkades, ziektes bewust te maken zodat je er met andere ogen naar kunt kijken.
Deze opstellingen kunnen je zonder veel woorden laten zien wat de onbewuste oorzaak van je gedrag en handelen is.
Systeemopstellingen zorgen ervoor dat er verborgen verbanden zichtbaar worden waardoor je het grotere geheel kunt zien.

Familie/systeem opstellingen kunnen ingezet worden voor problemen die liggen op het gebied van gezondheid, fysiek, mentaal en emotioneel vlak, of dit nu voort komt uit je familie of werk.
Enkele voorbeelden: je hebt moeite om echt te verbinden, je durft niet voluit te leven of te spreken, je durft je emoties niet te tonen, je hebt het gevoel nergens bij te horen, angsten, ziektes, je voelt je een slachtoffer, je wordt altijd buiten gesloten.

Een opstelling richt zich op een diepe, veelal onbewuste laag. Een opstelling geeft je inzicht waar je kracht ligt en hoe je jouw behoeften kunt invullen.  

Hoe werkt een familie/systeem opstelling

De vraagsteller kiest enkele mensen, representanten, uit de aanwezige deelnemers om zijn familieleden te representeren. Deze mensen gaan dan in de energie staan van de persoon die ze niet kennen en waar ze weinig informatie van hebben. Ze geven gehoor aan hun innerlijke leiding.
De vragensteller plaats de representanten intuïtief in de ruimte. Dit alles wordt begeleid door de opsteller/begeleider. DE vraag wordt uitgesproken en de mensen gaan bewegen in de ruimte waardoor er voor de vraagsteller duidelijkheid komt. Er worden weinig woorden gebruikt.

Tijdens de opstelling kunnen er ook dingen terug gegeven worden aan de afzender. Dit zal met een ritueel gebeuren.

Wil je graag deelnemen als vragensteller of als representant, beide is mogelijk. Iedereen die deelneemt wordt onbewust aangeraakt.

Generatie Vrouwenlijn opstelling

Ieder moment kunnen we verbinding maken met de vrouwen uit onze generatielijn van dochter, moeder, overgrootmoeder, over-overgrootmoeder, bet overgrootmoeder en uiteindelijk de oermoeder. Een moeder geeft het leven door aan haar kind. Het kind hoeft alleen maar te ontvangen zonder terug te geven.

Via family systeem opstelling kun je verbinden met je vrouwen generatielijn. Door meer in verbinding te komen met jezelf kun je je eigen plek in de wereld krachtiger innemen en meer in contact komen met je vrouwelijke kracht.

 

In deze generatie vrouwenlijn opstelling is plaats voor 8 personen.
Zie evenementen voor data van deze workshop.

 

De kracht van de vrouwenlijn

Een moeder geeft het leven door aan haar kind. Het kind mag nemen zonder terug te geven. Als je als kind echter bent gaan geven, onbewust om de balans te herstellen, om het leven lichter te maken of om een leegte op te vullen, dan heb je de plek van je moeder ingenomen en je daarmee groter gemaakt dan je in wezen was.

Het niet op je eigen plek staan, maakt het ongeremd laten stromen van jouw levensenergie moeilijk. Het gevoel hebben dat er altijd iets tussen jou en je verlangen staat. Of dat je helemaal geen contact hebt met je levensenergie. Zodra je bewust wordt van dit onbewuste patroon, ben je in staat om je eigen plek in te nemen. Door zonder verwijt te nemen zoals het was. En dat dát voor jou toen het enige juiste was en is. Ook al keur je het af, het is wat het was. Daarmee heb je het gemis en de pijn te nemen. Jouw vrouwenlijn, de verbinding met alle moeders voor jou, geeft je kracht en levensenergie zoals de wortels een boom overeind houden en laten groeien. Jij kan in de lijn op je eigen plek gaan staan en vandaaruit het leven weer doorgeven in alles wat jij creëert.

‘Loving ourselves through the process of owning our story is the bravest thing we’ll ever do’  – Brene Brown

Systemisch werk

Tekst volgt.