‘Helende Adem Sessie’ 

HAS

Helende Adem Sessie is een methode om opgeslagen fysieke spanning, emoties, trauma’s, pijn en stress uit je lichaam in beweging te brengen om het vervolgens los te kunnen laten.

Voordat we aan een HAS (helende adem sessie) starten gaan we eerst kijken wat je klachten/ongemakken/vraagstukken zijn. Dit is nodig om de HAS zo goed mogelijk op je af te stemmen. Een HAS duurt 3 uur.  Tijdens de HAS maak ik gebruik van bepaalde fysieke en ademhalings – oefeningen, drukpunten, meditatie en sjamaanse krachtvoorwerpen, die zich richten op je onderbewuste, de Psoas en de Nurvus vagus waardoor spanning uit het lichaam los gelaten kan worden.

Wij vergeten gebeurtenissen, maar ons lichaam niet. Trauma zit namelijk opgeslagen in ons onderbewustzijn, in ons cel geheugen waardoor het nog steeds een zeer grote invloed kan hebben op ons dagelijks functioneren.
Vaak worden bepaalde gebeurtenissen opgeslagen in het onderbewustzijn waardoor we zelf soms niet eens meer weten waar de spanning vandaan komt.
Ook gevoelens van angst, boosheid, verdriet, agressie, onzekerheid, spanning, eenzaamheid, onveiligheid, maken je ziek.
Als spanning door onverwerkt trauma of stress geen uitweg vind dan slaan we deze op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia). We hebben dan fysiek niet ontladen. Dit kan weer leiden tot chronische spanning, depressie, gevoel van hulpeloosheid, hartkloppingen, paniekaanvallen, Burn-Out, zelfdestructie uitputting eet en slaap problemen. We hebben dan meestal ook een verkeerde ademhaling.

Met HAS activeer je op een veilig manier het fysieke natuurlijke proces.  Door schudden en/of trillen wordt via de spieren spanning los gelaten en wordt het zenuwstelsel gekalmeerd. Dit is wat we van nature eigenlijk doen maar door omstandigheden zijn afgeleerd.

Deze Helende Adem Sessie kan individueel en in groepsverband.

Een individuele sessie duurt 2 uur en gaat op afspraak. Er kunnen meerdere sessies nodig zijn. Het start altijd met een intake sessie.

Aanmelden Helende Adem sessie