Vrouwenlijn Opstellingen 2 juni

Moedige vrouw, graag nodig ik je uit om deel te nemen aan de vrouwenlijn opstellingsbijeenkomst. Het belooft een bijzondere en verrijkende ervaring te worden waarin we samen dieper zullen duiken in onze persoonlijke en gezamenlijke geschiedenis, connecties en groei.
Tijdens deze bijeenkomst zullen we de kracht van FAMILIE opstellingen gebruiken om inzicht te krijgen in de dynamieken binnen onze vrouwenlijn, de overgedragen patronen en de mogelijkheid tot heling. Ik als ervaren facilitator zal je vol Liefde, geborgenheid en vertrouwen door dit proces begeleiden. Er is alle ruimte voor het delen van je persoonlijke verhaal en inzichten als je dat wenst, maar niets is verplicht. Het belangrijkste is dat we samen komen om te leren, groeien en elkaar te ondersteunen, elkaar te dragen. Tijdens deze vrouwenlijn zal ik gebruik maken van diverse Sjamaanse ceremonies om het proces te ondersteunen.
Ik kijk er naar uit om samen met jou een magische en transformerende ervaring te beleven.

De kracht van de vrouwenlijn

De vrouwenlijn van moeder omvat meestal de volgende generaties van vrouwen in een familie:

Moeder: De vrouw die jou heeft gebaard.
Grootmoeder (aan moederskant): De moeder van jouw moeder.
Overgrootmoeder (aan moederskant): De moeder van jouw grootmoeder.
Betovergrootmoeder (aan moederskant): De moeder van jouw overgrootmoeder.

En zo gaat het verder, waarbij je steeds verder teruggaat in de tijd naar oudere generaties van vrouwen aan de kant van je moeder. Het is een manier om de vrouwelijke afstamming binnen een familie te volgen en te begrijpen.

Er kunnen verschillende dynamieken voorkomen in de vrouwenlijn van een familie, en deze variëren sterk van familie tot familie. Enkele veelvoorkomende dynamieken die in de vrouwenlijn kunnen voorkomen, zijn onder andere:
Moeder-Dochter Relatiedynamiek: Conflicten, spanningen of patronen binnen de relatie tussen moeders en dochters, zoals dominantie, afhankelijkheid, rivaliteit of onopgeloste kwesties.
Overdracht van Waarden en Tradities: De manier waarop waarden, normen en tradities worden doorgegeven van generatie op generatie, en hoe deze invloed hebben op de identiteit en keuzes van vrouwen in de familie.
Sterke Vrouwelijke Figuren: De invloed van sterke vrouwelijke rolmodellen, zoals grootmoeders of tantes, op de ontwikkeling van de vrouwen in de familie.
Erfenis van Trauma: Het overdragen van emotioneel of psychologisch trauma van generatie op generatie en hoe dit de emotionele gezondheid en relaties van vrouwen kan beïnvloeden.
Familiestructuur en Rollen: De rollen die vrouwen traditioneel in de familie vervullen en hoe deze rollen zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld of veranderd.
Steunnetwerken: De mate van ondersteuning en verbondenheid tussen vrouwen in de familie en hoe dit van invloed kan zijn op hun individuele welzijn.
Vrouwenemancipatie: De evolutie van de positie en rechten van vrouwen in de familie, met betrekking tot gendergelijkheid en empowerment.
Reproductieve Keuzes: Discussies over moederschap, vruchtbaarheid, geboortebeperking en abortus in de familiegeschiedenis.

Deze dynamieken kunnen variëren afhankelijk van culturele achtergrond, generatie, persoonlijke ervaringen en andere factoren. Familieopstellingen kunnen helpen om deze dynamieken te begrijpen en eventuele onopgeloste kwesties aan te pakken om zo de gezondheid en harmonie binnen de vrouwenlijn te bevorderen.

Vrouwenlijn- opstellingen in 2024:
02 juni
25 oktober
De Vrouwenlijn – opstellingen dag duurt van 10 uur – 17 uur en zijn los te volgen