Shambhala Reiki

Shambhala Multidimensional Healing

Shambhala is, evenals Reiki, een vorm van werken met energie. Terwijl bij Reiki de aandacht vooral ligt bij de mogelijkheden tot genezen of ‘helen’, is Shambhala vooral een manier om je eigen spirituele groei en ontwikkeling te versnellen en te optimaliseren. Daarnaast zul je de energie daadwerkelijk als verschillend of anders ervaren.  Je hoeft geen Reiki cursus gedaan te hebben om ermee te beginnen. Als je al wel met Reiki bezig bent is het een bijzonder verdiepende ervaring.

Shambhala betekent vrijheid. Bij je eigen kracht uitkomen. Ontdekken wat je echt wilt in het leven. De energie van Shambhala ga je combineren met je eigen talenten en jouw waarheden waardoor je steviger in het leven komt te staan. Dat werkt heel subtiel. Je hoeft niet uren te mediteren of oefeningen te doen. Geen jarenlange training voordat je iets kunt bereiken. Je bent namelijk al alles wat je ooit zou willen en kunnen zijn. Met behulp van Shambhala kun je daar bij komen. Het enige wat je je hoeft te realiseren is dat je zelf je eigen leven kunt bepalen.

Volgens de mythe ligt de oorsprong van Shambhala in Atlantis en leek de kennis en energie duizenden jaren geleden zo goed als verloren gegaan. De kennis is echter bewaard gebleven en is langs bijzondere weg weer aan ons teruggegeven. Voor zover je er iets mee kunt: het wordt ook wel de energie van de Nieuwe Tijd genoemd, de energie van het ‘Watermantijdperk’ waar we inmiddels in beland zijn.

De trilling of afstemming is anders dan bijvoorbeeld Reiki, energie die veel meer hoort bij het ‘Vissentijdperk’ (heel globaal: dit tijdperk duurde van het jaar 0 tot het jaar 2000).

Shambhala Reiki niveau 1, 2, 3 en 4

In 1996 is er een nieuwe energie aan de mensheid geschonken door Master Germain (de bron waar Reiki afkomstig van is). Het is een verlenging van de Reiki energie. Shambhala bouwt verder het Reiki systeem uit door toevoegingen. Het is pure liefdes levensenergie, die door je hartchakra gaat, en komt, om jezelf en anderen te genezen. Spiritueel groeien, beter afgestemd op deze tijd. In de Shambhala inwijdingen zitten de Reiki inwijdingen verweven, had je dus altijd al Reiki willen doen, kun je nu dus direct beginnen aan de Shambhala Reiki. Tevens is het mogelijk om van Reiki over te stappen naar Shambhala Reiki (dit altijd in overleg).

Er zijn 4 niveau’s binnen de Shambhala Reiki:

Niveau 1 van de Shambhala Reiki houdt in dat je jezelf en anderen energie kunt geven waardoor balans, rust en genezing ontstaat. Dit doe je door je handen op te leggen. Het verschil met Reiki is dat het minder tijd in beslag neemt. Een behandeling hoeft maar 5 tot 10 minuten te duren, omdat Shambhala op meerdere niveaus tegelijk werkt.

Niveau 2 van ShambhalaReiki  staat je toe op afstand energie te sturen. Je krijgt een aantal symbolen aangereikt om dit te doen. In vergelijking tot de traditionele Reiki krijg je meer symbolen aangereikt en is de manier van versturen op afstand en het gebruiken van de symbolen eenvoudiger. Daarnaast krijg je een aantal bijzondere technieken tot je beschikking om jezelf te behandelen en te werken aan blokkades en beperkte overtuigingen die je hinderen.

Niveau 3 van de Shambhala Reiki, de volgende stap in bewustwording. We gaan de technieken die we tot nu toe geleerd hebben verder uitwerken en versterken. Nieuwe symbolen worden aangereikt. We gaan op een dieper bewustzijns laag kijken welke blokkades er zijn om de Universele Shambhala Reiki levens energie te laten stromen. Dit gaan we transformeren zodat het zelfhelend vermogen sterker word waardoor jij in pure Kracht komt.

Niveau 4 is de Mastergraad. Een Shambhala Master ontvangt 352 symbolen wanneer hij/zij is ingewijd in deze graad. Deze symbolen worden in je energieveld gezet, en ze zullen intuïtief verschijnen op het moment dat je ze nodig hebt voor welk doel dan ook. Je hoeft ze dus niet allemaal te onthouden! In deze graad kun je ook inwijdingen geven voor alle vier de graden in Shambhala.

Bij elke nivea ontvang je een cursusmap met uitgebreide informatie, symbolen, meditaties en tips.

De data van Shambhala Reiki niveau 1  Shambhala Reiki niveau 2 en Shambhala Reiki niveau 3 zijn nog niet bekent.

De data van Shambhala Reiki niveau 4 zijn: najaar 2018 en zit vol.

Naast deze 3 voorbereidingslessen wordt er nog gezamenlijk een datum gepland voor de inwijding.

Elke maand is er gelegenheid om met elkaar te oefenen met Shambhala Reiki. Deze data zijn terug te vinden in de Evenementenkalender.