Verdiepingsdag ziekte-opstelling 6 september 2024 

Verbondenheid met het familiesysteem,
Volgens systemisch werk zijn mensen verbonden met hun familiesysteem, en kunnen onopgeloste emotionele kwesties, trauma’s of geheimen binnen de familie generaties lang doorwerken en zich uiten in vormen van ziekte of symptomen bij de huidige generatie.

Bij een ziekte opstelling wordt een representant voor de ziekte of voor het symptoom opgesteld. Het bijzondere van deze vorm van opstellen is dat er een systemische dynamiek zichtbaar wordt die onder een ziekte of symptoom werkzaam is. Deze workshop is vooral bedoeld voor therapeuten, coaches en medische professionals.

Systemisch werk met betrekking tot ziekteopstellingen is een toepassing van systemische opstellingen die zich richt op het verkennen van de mogelijke oorzaken en dynamieken achter fysieke of mentale gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele belangrijke punten over dit onderwerp:

1. Ziekteopstellingen: In ziekteopstellingen wordt het symptoom of de ziekte van een individu beschouwd als een uitdrukking van diepere onderliggende dynamieken in het familiesysteem. Het doel is om inzicht te krijgen in mogelijke verborgen verstrikkingen die van invloed kunnen zijn op de gezondheidstoestand van de persoon.

2. Representanten voor symptomen: Tijdens een ziekteopstelling kan de cliënt representanten kiezen om het symptoom of de ziekte en andere relevante familieleden op te stellen. Door de interacties tussen de representanten te observeren, kunnen onbewuste dynamieken aan het licht komen die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van de persoon.

3. Heling en bewustwording: Het doel van een ziekteopstelling is om heling en bewustwording te bevorderen. Door inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van de ziekte en mogelijk onverwerkte emoties, kunnen cliënten een stap zetten in de richting van emotionele gezondheid en het doorbreken van negatieve patronen door een positieve mindset te creëren.

Belangrijk hierbij is op te merken dat ziekteopstellingen NOOIT een vervangen zijn voor de medische wereld. Beide kunnen elkaar verstreken voor een optimaal resultaat!

𝐕𝐨𝐨𝐫 𝐰𝐢𝐞: Systemisch werkers, opstellers en coaches
𝗗𝗮𝘁𝘂𝗺: 6 september 2024 – 10.00-17.00 uur
𝗟𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲: Vossenbergsesteeg 11 in Schijndel
𝗔𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻: mail naar info@kiluma.nl of remko@mooisteen.nl
𝗕𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲: €97.50
𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗲: 𝗢𝗽𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴𝘀𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘂𝘁 𝗗𝗲𝗹𝘀𝗮𝘀𝘀𝗼 & 𝘃𝗱 𝗪𝗲𝗶𝗷𝗲𝗿
𝗗𝗼𝗰𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻: Remko Delssaso & Marianne vd Weijer